Direct naar inhoud

Hoe Netspar garandeert: geen kortingen met sigaar uit eigen doos — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 6 maart 2024

Netspar komt met een alternatief voor de Ortec-methode voor het beperken van verlagingen van pensioenuitkeringen. De witte vlek krimpt. En ABP gaat €10 mrd beleggen in Nederland. Hierover meer in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:
• Pensioenfondsen willen verlagingen van uitkeringen beperken via de solidariteitsreserve. Volgens Netspar-onderzoekers sluipt er daardoor een omslagelement in de regelingen. Om dit te voorkomen, komen ze met de garantiemethode. Redacteur Frank van Alphen legt uit.
• De witte vlek krimpt, blijkt uit cijfers van het CBS. Maar volgens GroenLinks en SP is vooral laaghangend fruit geoogst en zijn extra stappen nodig. Redacteur Olaf Boschman vertelt meer over de stand van zaken.
• En Pensioenfonds ABP gaat €10 mrd beleggen in Nederland, vooral in betaalbare woningen, duurzame energie en innovatie. Redacteur Tjibbe Hoekstra licht de beleggingskeuzes van het fonds toe.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.