Direct naar inhoud

Over de onaangename verrassing in btw-zaak Europees Hof — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 20 maart 2024

Nieuwe criteria in zaak over btw-heffing bij het Europese Hof kunnen het fondsen moeilijker maken aan btw te ontkomen. Deelnemers van pensioenfonds Groothandel krijgen instemmingsrecht. En defensiebeleggingen gaan onder de ‘s’ van esg vallen, verwacht admiraal Rob Bauer.

Dit in podcast De Dekkingsgraad. In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Een zaak over btw-heffing bij het Europese Hof lijkt voor pensioenfondsen alsnog niet de goede kant op te gaan. De advocaat-generaal kwam met twee nieuwe criteria. Waarom die het moeilijk maken om aan btw te ontkomen, vertelt hoofdredacteur Maarten van Wijk.
• De deelnemers van Pensioenfonds Nederlandse Groothandel krijgen in aanloop naar het nieuwe stelsel individueel instemmingsrecht. Het fonds is het eerste dat daar uit zichzelf voor kiest. Pensioenconsultants denken dat meer fondsen dit overwegen. Maarten en redacteur Tjibbe Hoekstra vertellen meer.
• En pensioenfondsen geven vaak ten onrechte hun esg-beleid als reden om niet méér te beleggen in defensie, vindt admiraal Rob Bauer, de hoogste militair van de Navo. Waarom Bauer verwacht dat defensie onder de ‘s’ van esg gaat vallen, vertelt Tjibbe.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks pensioennieuws, -achtergronden en -opinie per e-mail
  • Vier keer per jaar Pensioen Pro Magazine (inclusief Vermogensbeheergids) per post
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.