Direct naar inhoud

De rol van fondsen bij het oplossen van de woningcrisis — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 29 mei 2024

Grote beleggers nodig voor oplossen woningcrisis. Hoe het onder een nieuw kabinet verder gaat met de nieuwe pensioenwet. En: PWRI geeft bij het invaren een zeldzame individuele inhaaltoeslag. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:
• Zonder de hulp van institutionele beleggers zoals pensioenfondsen kan Europa de woningcrisis niet oplossen, zeiden experts op het jaarcongres van IPE Real Assets. Nederlandse politici en beleidsmakers zien dit volgens Bouwinvest ook in en beseffen dat beleggers onderdeel zijn van de oplossing. Daarover vertelt redacteur Sameer van Alfen.
• De Tweede Kamer is vrij om de nieuwe pensioenwet aan te passen, zeiden de leiders van formerende partijen PVV, VVD en NSC in het debat over het coalitieakkoord. Daarin staat geen woord over het nieuwe pensioenstelsel. De oppositie is daarover verbaasd, vertelt redacteur Olaf Boschman.
• En het fonds voor de sociale werkvoorziening PWRI gaat bij het invaren een zeldzame individuele inhaaltoeslag verlenen. Die kan oplopen tot maximaal 5% van het vermogen. Hoe dit zit, legt redacteur Frank van Alphen uit.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.