Direct naar inhoud

Over het zwaartepunt van de transitie en de formatie — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 15 mei 2024

Het zwaartepunt van de transitie ligt in 2026. Philips krijgt een solidaire regeling met een flexibel randje. En vlak voor de formatiedeadline is nog niet duidelijk of de vier partijen het eens zijn geworden over het nieuwe stelsel. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:
• Het zwaartepunt van de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel ligt in 2026, blijkt uit het transitieoverzicht van Pensioen Pro. Over deze en andere conclusies vertelt redacteur Sameer van Alfen.
• Philips krijgt een solidaire regeling met een flexibel randje. Werknemers met hogere inkomens kunnen zelf bepalen of ze premie afdragen boven een salaris van €87.500. Hoe dit zit, legt redacteur Frank van Alphen uit.
• En sinds de berichten bijna twee weken geleden dat de formerende partijen het nog niet eens zijn over de toekomst van het nieuwe pensioenstelsel, is daarover nog geen nieuwe informatie naar buiten gekomen. Ondertussen is op 15 mei de formatiedeadline. Over de laatste stand van zaken vertelt redacteur Olaf Boschman.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.