Direct naar inhoud

Waarom de nieuwe pensioenwet (nog) niet voor politici geldt — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 17 april 2024

Het is nog de vraag of politieke pensioenen ook onder de Wtp gaan vallen, zoals senaat en kabinet willen. Achmea krijgt een flexibele premieregeling. En de vakbonden willen een flinke loonsverhoging bij APG. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Het Rijk, provincies, gemeenten en waterschappen betalen politieke pensioenen nu uit hun begroting. Maar Senaat en kabinet willen dat die pensioenen ook onder de nieuwe pensioenwet gaan vallen. Waarom het nog de vraag is of dat lukt, vertelt redacteur Olaf Boschman.
• Pensioenfonds Achmea krijgt een flexibele premieregeling. Daaraan ging een lange discussie vooraf tussen Achmea en de vakbonden, vertelt redacteur Rien Meijer. Ook Philips en Rabobank hebben hun keuze gemaakt.
• En de vakbonden zetten in op een flinke loonsverhoging bij pensioenuitvoerder APG. Waarom APG de loonkosten juist wil beperken, vertelt redacteur Lieuwe Koopmans.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.