Direct naar inhoud

Wat Schouten zegt over gelijke aanpassing en spreiden schokken — artikel bevat een betaalmuur

Dit artikel heeft een betaalde toegangsblokkering, wat betekent dat een deel van de inhoud pas kan worden gelezen als u bent ingelogd en een geldig abonnement heeft.

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 21 februari 2024

Meer duidelijkheid over gelijke aanpassing van pensioenen en spreiden van schokken. In twee macro-economische scenario’s van Cardano riskeren fondsen een te lage invaardekkingsgraad. En ABN Amro krijgt solidaire regeling. Dit in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse nieuwspodcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer twintig minuten het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:
• Hoe pensioenfondsen met een solidaire regeling kunnen zorgen dat uitkeringen met hetzelfde percentage omhoog of omlaag gaan. En hoe ze financiële schokken in de tijd kunnen spreiden. Daarover geeft demissionair minister Schouten duidelijkheid in een Kamerbrief. Redacteur Olaf Boschman legt uit.
• In twee van de vier mogelijke macro-economische scenario’s van vermogensbeheerder Cardano lopen pensioenfondsen risico op een te lage dekkingsgraad voor invaren. De scenario’s van de vermogensbeheerder zijn dit jaar voor pensioenfondsen daarom extra relevant, vertelt redacteur Tjibbe Hoekstra.
• En ABN Amro en de bonden hebben gekozen voor het solidaire contract. De bank is de eerste grote financiële instelling die voor het solidaire contract kiest. Hoe het er verder voor staat in bankenland, vertelt redacteur Lieuwe Koopmans.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via SpotifyAppleGoogle of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

Delen op sociale media

Gerelateerde artikelen

Nog geen toegang? Abonneer u op Pensioen Pro en krijg:

  • Onbeperkt online toegang tot pensioenpro.nl
  • Dagelijks het laatste pensioennieuws, achtergronden en opinie in uw inbox
  • Jaarlijks vier keer Pensioen Pro Magazine (inclusief de Vermogensbeheergids) in de bus
  • Volledig archief van Pensioen Pro en IPNederland vanaf 2009

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.