Direct naar inhoud

Over het grootste datalek ooit in de pensioensector

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 5 april 2023

Een datalek bij een softwareleverancier treft PME en PFZW. En klanten van Achmea Pensioenservices vinden de kostenindicaties voor de transitie te hoog. Dit en meer in podcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• De pensioenfondsen PME en Zorg & Welzijn zijn getroffen door een datalek bij een softwareleverancier. In beide gevallen zijn gegevens van ongeveer 95.000 deelnemers gelekt. Redacteur Tjibbe Hoekstra vertelt wat er aan de hand is.

• Op 1 januari 2024 komt er een nieuwe geschilleninstantie voor pensioenfondsen. De nieuwe Wet toekomst pensioenen vereist dat. Met welke conflicten deelnemers straks bij de geschilleninstantie terecht kunnen, vertelt redacteur Olaf Boschman.

• En pensioenfondsklanten van Achmea Pensioenservices vinden de kostenindicaties voor de overgang naar het nieuwe stelsel wel erg hoog. Kleine fondsen hebben er moeite mee dat ze even veel betalen als de grote, vertelt hoofdredacteur Maarten van Wijk.

Abonneer u op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.