Direct naar inhoud

De Dekkingsgraad: Indexatieverwachting en 10%-eis FNV

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 5 oktober 2022

Uitstel van de Wet toekomst pensioenen wordt steeds waarschijnlijker. En de aanvullende pensioenuitkeringen stijgen komend jaar naar verwachting gemiddeld 2,5%. Dit en meer in deze aflevering van nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro het belangrijkste nieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Komend jaar gaan de pensioenuitkeringen naar verwachting gemiddeld 2,5% omhoog. Dat blijkt uit koopkrachtberekeningen van het Centraal Planbureau voor het ministerie van Sociale Zaken.

• Het ledenparlement van FNV nam ondertussen een motie aan waarin FNV-pensioenfondsbestuurders worden opgeroepen te streven naar een indexatie van minimaal 10% voor alle deelnemers per 1 januari 2023.

• Verder: uitstel van de Wet toekomst pensioenen wordt steeds waarschijnlijker. Maandag 10 oktober gaat de Tweede Kamer verder met de behandeling van de wet. Op zijn vroegst komt de wet in november door de Tweede Kamer. Het is onwaarschijnlijk dat de Eerste Kamer daarna genoeg tijd heeft om het wetsvoorstel voor de jaarwisseling te behandelen.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

1 reactie

  1. M.L.J Stevens
    2 jaar geleden

    Met grote verbazing lees ik dat de pensioenen komend jaar maar met 2,5% zullen stijgen.
    Lonen en inflatie stijgen veel harder. Toch? Dekkingsgraden stijgen enorm en toch maar 2,5%.
    Wie kan mij dit uitleggen?

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.