Direct naar inhoud

Het hete hangijzer van de nieuwe pensioenwet

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 14 december 2022

Het afrondende debat over de Wet toekomst pensioenen komt eraan: één voornaam heet hangijzer kan nog een struikelblok vormen. Ondanks een hoge dekkingsgraad kunnen verschillende pensioenfondsen niet meer dan 3% indexeren. En sommige fondsen dreigen zelfs te moeten korten. Hierover meer in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Verlaging dreigt in 2023 voor de pensioenen van deelnemers aan sommige pensioenfondsen, nu de pensioenwet met een halfjaar is uitgesteld. Over welke fondsen het gaat, vertelt redacteur Sameer van Alfen.

• Verschillende pensioenfondsen kunnen de pensioenen van hun deelnemers met niet meer dan 3% verhogen, ondanks een relatief hoge dekkingsgraad. Waarom dat zo is, legt redacteur Tjibbe Hoekstra uit.

• Nu de Tweede Kamer artikelsgewijs over de nieuwe pensioenwet heeft gedebatteerd, komt het plenaire afrondende debat over de Wet toekomst pensioenen eraan. Eén heet hangijzer speelt daarin de hoofdrol, vertelt redacteur Frank van Alphen.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.