Direct naar inhoud

Hoe de oproep van prominenten het pensioendebat kan beïnvloeden

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 2 november 2022

Tientallen prominenten roepen op om de nieuwe pensioenwet niet door te zetten. Als de solidaire premieregeling al was ingevoerd, waren de pensioenuitkeringen volgens actuaris Henk Bets niet verhoogd, maar verlaagd. En verzekeraar ASR neemt de Nederlandse activiteiten van Aegon over. Dit en meer in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Vandaag, woensdag 2 november, is het plenaire debat over de Wet toekomst pensioenen in de Tweede Kamer. Daarmee gaat de nieuwe pensioenwet de laatste fase in voordat erover gestemd wordt. Redacteur Frank van Alphen vertelt waar het debat vooral over zal gaan. En of de oproep van prominenten om de nieuwe pensioenwet onder de huidige economische omstandigheden niet door te zetten invloed kan hebben op het debat.

• Als de solidaire premieregeling in het nieuwe pensioenstelsel dit jaar al was ingevoerd, waren de pensioenuitkeringen niet verhoogd maar verlaagd. Dat concludeert actuaris Henk Bets na het maken van nieuwe berekeningen. Redacteur Tjibbe Hoekstra legt uit waarom.

• Verzekeraar ASR neemt de Nederlandse activiteiten van verzekeraar Aegon over. Hoofdredacteur Maarten van Wijk vertelt waarom dit grote gevolgen heeft voor de pensioenmarkt.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u tweewekelijks op woensdag als eerste onze podcast in uw feed.

U moet ingelogd zijn en een geldig abonnement hebben om een reactie te mogen plaatsen.