Direct naar inhoud

Hoe het aantal werknemers zonder pensioen omlaag moet

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 19 oktober 2022

Minister Schouten wil het aantal werknemers dat geen pensioen opbouwt in vijf jaar tijd met 450.000 omlaag brengen. En Nederlandse pensioenfondsen moeten volgens De Nederlandsche Bank nagaan of ze bij een rentestijging liquiditeitsproblemen kunnen krijgen. Hierover gaat deze aflevering van nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• Een snelle rentestijging, zoals de afgelopen weken in het Verenigd Koninkrijk, zou voor Nederlandse pensioenfondsen een ‘uitdaging’ betekenen, stelt De Nederlandsche Bank in antwoord op vragen van Pensioen Pro. Nederlandse pensioenfondsen moeten volgens DNB dan ook nagaan of ze bij een rentestijging liquiditeitsproblemen kunnen krijgen.

• Samen met werkgevers en vakbonden wil minister Schouten het aantal werknemers dat geen pensioen opbouwt in vijf jaar verminderen met 450.000. Dat schrijft zij in een brief aan de Tweede Kamer. De minister komt daarmee tegemoet aan kritiek van GroenLinks en de PvdA.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u tweewekelijks op woensdag als eerste onze podcast in uw feed.