Direct naar inhoud

Over de afwegingen van pensioenfondsen bij hun indexatiebesluiten

Geplaatst in genre: Geplaatst in sectie:
Geschreven door:
Gepubliceerd op: 30 november 2022

ABP maakte als eerste pensioenfonds bekend de prijsinflatie volledig te compenseren. Andere grote fondsen indexeren ook fors, maar niet volledig. En bij veel pensioenfondsen schieten goed renderende illiquide beleggingen door hun bandbreedtes. De fondsen stoten ze daarom deels af. Hierover meer in nieuwspodcast De Dekkingsgraad.

In deze tweewekelijkse podcast lichten redacteuren van Pensioen Pro in ongeveer een kwartier het belangrijkste pensioennieuws van de afgelopen periode toe.

Bekijk op Omny. Opent in een nieuw venster

In deze aflevering:

• ABP verhoogt de pensioenen vanaf 1 januari met bijna 12%. Het fonds compenseert de prijsinflatie volledig, in tegenstelling tot andere grote fondsen, die ook forse indexaties bekend maakten. Redacteur Frank van Alphen vertelt over de afwegingen van de fondsen.

• Bij veel pensioenfondsen zijn goed renderende illiquide beleggingen door hun bandbreedtes geschoten. Redacteur Sameer van Alfen vertelt wat het probleem daarmee is en welke oplossingen pensioenfondsen zoeken.

Abonneer u nu op De Dekkingsgraad van Pensioen Pro via Spotify, Apple, Google of een andere podcast-app van uw voorkeur. Dan krijgt u om de andere woensdag als eerste onze podcast in uw feed.